Individuele begeleiding

Mijn expertise zit allereerst in het luisteren met aandacht naar wat je met mij wil delen. Na een telefoontje of mail maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als er een wederzijdse klik is gaan we samen verder.

Al luisterend naar jou woorden, verhalen neem ik waar, geef feedback, onderzoekend samen naar mogelijkheden om weer op weg te gaan, lichtpuntjes te zien. Te bewegen tussen verlies en herstel.

Uit de praktijk

“Op de bank onder de deken liggen is nu het liefste wat ik doe, maar dat is wat de praktijkondersteuner of de vriendelijke buurvrouw naast me net adviseren om juist niet te doen. We bedoelen het allemaal zo goed, adviezen geven en invullen voor de ander. We vergeten vaker te vragen!! Wat doet dat met je onder die deken? Is dat fijn?”

De warmte weer voelen ​

Hier maak ik een begin. Een eerste opening. De warmte weer voelen in je lijf. Zodat het weer een beetje mag stromen waar het leven samen stopte. Waar je geen woorden had maar alleen tranen, verdriet en pijn. Waar de laatste dagen niet fijne herinneringen zijn maar eerder een trauma. Waar je zo anders had gewild, fouten zijn gemaakt, maar het niet meer kunt overdoen. Waar niet iedereen kon afscheid nemen. Er is maar een keer en als dan heel veel zaken eromheen tekort schieten gaan deze beelden mee in ons rouwproces.

De lezing had een afwisselende opbouw. Er was tekst, muziek en ook een stukje film. Ik heb door de lezing meer inzicht gekregen in mijn eigen ervaring met rouwen tijdens mijn zwangerschap. De avond heeft zeer zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Wat mij het meest is bijgebleven hoe open iedereen was na zo’n lezing. Mooie mensen die met elkaar hun ervaringen deelden. Fantastisch dat jullie dit mogelijk maken

Sjé – Over de lezing ‘Rouw op je dak’

Op zoek gaan naar de bovenlaag

Het is dus op zoek gaan naar de bovenlaag en steeds meer een beetje pellen, afstemmend op jou.

Al luisterend naar jou woorden, verhalen neem ik waar, geef feedback, onderzoekend samen naar mogelijkheden om weer op weg te gaan, lichtpuntjes te zien. Te bewegen tussen verlies en herstel. Ik gebruik in mijn gesprekken diverse materialen om inzichten te ondersteunen. Indien je het op prijs stelt houden we een boekwerk bij als rode draad en naslagwerk voor thuis of na je begeleiding.

Vechten, vluchten of bevriezen...

Je hebt net de diagnose te horen gekregen. Wat als afscheid veel  te vroeg komt. Je gedachtes, de emoties, de goedbedoelde adviezen, de eenzaamheid, de steun en troost.

Ik beschreef een 2-tal situaties uit mijn praktijk. Rouwarbeid, ja het bestaat. Het is heel hard werken, elke dag weer. Het kost veel energie. Niemand ziet het. Jij voelt het, in je hoofd, in je lijf…

Is dit ook zo herkenbaar voor jou? Download dan mijn ebook.