Terugblik naar 2018, een bijzonder jaar

7 november 2020

Een jaar waarin veel stond te gebeuren. Dierbare momenten in het vooruitzicht. De plannen voor de verkoop van ons huis werden besproken. De zoektocht naar een nieuwe woning was begonnen. We werden voor het eerst oma en opa. Geluk en Gemis liepen er als een rode draad doorheen.

 

Bruiloft

In Maart trouwde onze oudste dochter Maartje na 11 jaar verkering met Luc,  er groeide een klein wonder. Het Geluk op deze dag voelde dubbel zo groot. De voorbereidingen waren heerlijk. De Moeder-Dochter momenten. De zoektocht naar een bruidsjurk. De invulling van een feestje thuis in jullie woonkamer. Ik voelde me een trotse mama. Papa werd meegenomen op deze dag middels het symbool van een ballon. Eerst bij de huwelijkssluiting, daarna op jullie feest en ’s avonds werd het touwtje doorgeknipt en ging de ballon met dierbare herinneringen op weg naar jou. Love you Daddy.

 

Verhuizing

Ons huis werd supersnel verkocht. Binnen een week. Na 3 bezichtigingen geïnteresseerde kopers.    Ik had wel even nodig om aan dit gevoel te wennen. De verhuisdozen werden de komende weken gevuld. Het was moeilijker dan ik dacht. Terwijl het huis steeds leger werd raakte ik mijn controle en overzicht kwijt. Had ik wel de goeie beslissing gemaakt. Twijfels. Kon ik dit? Tijdens het inpakken had ik de zakdoeken alvast naast mij staan. In de eerste gedachte leek het alsof ik alle herinneringen achter zou laten maar dat was natuurlijk niet het geval. Ze zaten in mij en overal waar ik in mijn verdere leven zou gaan had ik ze altijd dicht bij mij. Dat gaf rust. De dag voor de verhuizing nam ik met mijn kinderen middels een ritueel afscheid van ons huis. De sterrenflikkers werden tussen de stoeptegels gestoken. Fikkie stoken, een traan en een lach. Het was een mooie dierbare tijd.

 

Oma en opa

De geboorte van ons eerste kleinkind was een geweldig intiem moment. Door complicaties kon ik maar een klein moment bij mijn dochter zijn. Ik werd verzocht weer naar huis te gaan samen met Hans. Thuis kwamen de tranen. Achteraf hoorde ik dat de tranen bij mijn dochter op hetzelfde tijdstip stroomden in het ziekenhuis. De uren van de klok leken dagen te duren. Wachtende op dat ene telefoontje. De benodigde zorg werd ingezet voor moeder en kind. Ik was blij om jullie eindelijk weer te zien maar ook bang. Oude gevoelens kwamen zo weer boven water drijven en ik moest daar mijn weg weer in vinden.

Ik hou van je lieve Finn.

 

Een speciaal bruidsboeket

Vandaag 2 jaar geleden was jou grote dag. Vele voorbereidingen waren er aan vooraf gegaan.
De avond vooraf kwam ik naar jou omdat je ouderlijk huis een paar maanden geleden werd verkocht. Ik sliep naast je, net zoals vroeger toen je klein was en ff troost zocht en ik je mocht kroelen door je haar. Vaak viel je dan in een diepe slaap. Nu lag je naast me als volwassen vrouw en bijna echtgenoot van. Nog even samen ons moment. Vandaag mocht je papa niet ontbreken. In je hart meedragend kreeg hij op jou grote dag een speciale geurige plek tussen alle lievelingsbloemen. Door zachte kleuren en geuren omringd werd hij meegenomen op deze speciale dag.

Lees ook blogs

(Op) groeien, ontwikkelen en leren

18 januari 2023

De rugzak

19 februari 2021